Tråkiga upplevelser i varglänet Dalarna, nyårshelgen 2011

Här saknas inga resurser

Allt hände på samma dag, saker som gjorde avslutningen av 2011 tråkig och tung. Nyårsaftonen startade med besök hos en nära släkting som under hösten flyttat till äldreboende i Malung/Sälens kommun.

Vi fick en chock, vår släkting hade magrat något oerhört sedan augusti. När man är närmare 95 år, sjuk och sedan tidigare inte överviktig är näringsintaget viktigt för att orka vidare. Döm av vår förvåning då vi får veta att på det boende släktingen vistats på tills nu, fick de äldre ingen lunch under helgerna. Frukosten serverades vid nio och till lunch fick de kaffe o kaka. Middagen var vid tre tiden. De som besökt vår släkting på boendet berättade att de äldre varit ledsna och klagat på att de var så hungriga.

Vi är chockade men ändå glada över att vår släkting nu kommit till ett annat boende där alla måltider serveras sju dagar i veckan.

På vår resa från äldreboendet tog vi en väg genom vargland och vad möter vi där mitt på dagen en nyårsafton? Jo, två bilar med folk från Länsstyrelsen. De hade skotrar på släpvagn och hade varit ute och övervakat några vargar i reviret. Hur kan Sveriges politik ha kört i diket på detta sätt?

Våra gamla som levt och byggt vårt land får sitta och vara hungriga på helgerna pga av besparingar inom äldreomsorgen medans statliga tjänstemän är ute på extraOB tid och spårar varg.

Det har nu gått några dagar och jag är fortfarande mycket tagen och tror nästan inte att det är sant. För att kolla upp sanningshalten i det vi hört kontaktade vi en kompis som har en äldre släkting på det omnämnda boendet. Jo, de stämmer, de kommer själva dit med mat på helgerna pga av detta. Skulle vara mycket intressant att diskutera detta med de ansvariga politikerna. Man kan fundera om de sover gott på nätterna?

Vi måste upp ur diket genast !!!

7 tankar på “Tråkiga upplevelser i varglänet Dalarna, nyårshelgen 2011

  1. Fy farao så tragisk. Och äldre som behöver extra fett och näring, såvida dom inte är kraftigt överviktiga, men även dom behöver lunch om än inte lika näringsberikad. Stackars de äldre som bör kvar och sitter utan lunch på helgerna.

  2. Det är ju precis så det fungerar. Det är ju kommunicerande kärl mellan olika utgiftsposter. Jag har samma erfarenhet som du när min mamma flyttade till Nyköping. Det finns ingen kompetent ledning och ingen struktur på verksamheten i vissa kommuner. Ändå gör många individer ett bra jobb, men det räcker inte.
    Lönerna måste upp för verkliga chefsbefattningar i kommunerna. Mer pengar till äldrevården och ta pengarna från rovdjursprogrammet inom SJB och SNV.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s